Kritik af fotos, nu med andre øjne

Posted by on Jan 29, 2014 in Resultater | No Comments

I fotoklubben holder vi intern fotokonkurrence hver måned, hvor alle fremmødte har stemmeret. Det er altid spændende at være med. Vi ser en masse nye billeder fra medlemmerne, og måske får ens egne billeder en god placering. Diskussionen om billederne kan afsløre, hvorfor det måske ikke gik, som man forventede. Vi har alle vores eget syn på, hvordan det gode billede ser ud. Det er med til at gøre det sjovt at være med i fotoklubben, og så kunne man jo risikere at lære noget.

For nylig valgte vi at sende en stak billeder ud til ekstern bedømmelse hos 5 kompetente kritikere rundt om i Danmark, som hver især bedømte billederne enkeltvis, uden at vide, hvordan de andre havde bedømt dem. Det var rigtig interessant at få kritik af vore billeder set med andre øjne end vore sædvanlige. Det var også lærerigt, fordi der fulgte gode kommentarer med.

Jeg var så heldig at lande en samlet 1.-plads for billedet af sangeren herunder. Det er Amosquiro Amularo fra Vargas Blues Band i en grovkornet udgave fotograferet på scenen på Horsens Ny Teater. Ja, billedet er manipuleret lidt i efterbehandlingen, he he.

Det andet billede, som jeg kalder ‘Vind’, kom ind på en samlet 4.-plads. 2 af de 5 dommere placerede det endda på 1.-pladsen i deres bedømmelse. Alt i alt er jeg godt tilfreds med resultatet for mine billeder. De 5 kritikere havde mange gode billeder at vælge imellem, såsom landskabsfotos, modelfotos, koncertfotos og meget mere.

Amosquiro Amularo med Vargas Blues Band på scenen på Horsens Ny Teater

Amosquiro Amularo

Vinden leger med flagene ombord på et fiskefartøj

Vind

Leave a Reply